cover van ' | Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria's:'

Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria's:

620 zoete slow food-gerechten uit de regionale keuken. 

Voor het maken van verfijnde patisserie moet men beschikken over een speciaal talent. Maar om traditionele zoetigheid te bereiden zijn goede recepten en uitstekende ingrediënten voldoende en moet men slechts leren de juiste procedure te volgen. Dit alles vindt men in dit fantastische boek, dat Slow Food Italië gemaakt heeft in nauwe samenwerking met ambachtelijke 'helden van de smaak' en de koks van Italiaanse osteriaís. Eerst wordt kort de ontwikkeling van de Italiaanse nagerechten besproken, mede aan de hand van Pellegrino Artusi La scienza in cucina e líarte di angiar bene uit 1911 (vert. De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten) waarna uitleg volgt over basisbereidingen, ingrediŽnten, keukengerei en een aantal technieken. Hierna de recepten, alfabetisch op Italiaanse receptnaam, daaronder de Nederlandse naam met vermelding van de herkomst: kok of banketbakker, osteria, vestigingsplaats en regio. Eerder in de collectie gehad.

Hardback
493 p. met leeslint

nr. 14881     Van € 44,90   voor € 9,50

Bestel