Oorspronkelijke prijs was: €39,95.€17,50Huidige prijs is: €17,50.
Toen voormalig culinair schrijver Jarrett Wrisley en chef-kok Paolo Vitaletti besloten een Italiaans restaurant te openen, gingen ze niet zomaar op reis naar Rome. Ze brachten jaren door met het doorkruisen van het omringende platteland, eten, drinken en reizen langs elke weg die ze maar wilden nemen. Pas toen ze Appia openden, een authentieke Romeinse trattoria in Bangkok of all places, realiseerden ze zich dat hun epische reis alle ingrediënten voor een boek had. Dus gingen ze terug. En deze keer namen ze een fotograaf mee. De Romeinse keuken komt niet precies uit Rome, maar van de wegen naar Rome – de handelsroutes die voedsel uit heel Italië naar de hoofdstad brachten. In De wegen naar Rome banen Jarrett en Paolo zich een weg tussen de Romeinse keukens en door het platteland van Lazio, Umbrië en Emilia-Romagna, ontmoeten ze boeren en ambachtslieden en leren ze over de oorsprong van de ingrediënten waaruit iconische gerechten als pasta Cacio e Pepe en Spaghetti all’Amatriciana zijn ontstaan. Ze gaan rechtstreeks naar de bron van de geliefde gerechten van het platteland en belichten recepten voor alles van Vignarola barstensvol gesauteerde artisjokken, favabonen en lenterwten met guanciale tot Porchetta gemaakt met knapperig geroosterde varkensbuik en -lende. Vijf jaar in de maak, deels kookboek en deels reisverslag, is The Roads to Rome een ode aan de slagers, vissers en andere ambachtslieden die de stad voeden, en hoe hun geschiedenis en cultuur op het bord komen.
Op voorraad